bewaar
Cheddarscones
Cheddarscones
bewaar

Cheddarscones

20 min. bereiden
15 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

50 g

koude boter

4 el

verse bieslook

50 g

semi-zongedroogde tomaten

75 g

Cheddar Tophat

150 ml

melk

bloem

Dit heb je nodig

  • bakpapier, deegroller

Aan de slag

1

Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar. Voeg de boter toe en meng totdat het een fijn kruim wordt. Voeg de bieslook, tomaat en 50 g kaas toe en meng goed. Schenk de melk erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif een snijplank met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 1/2 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 6 cm doorsnede. Doe hetzelfde met de rest van het deeg, tot u ca. 12 scones hebt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met melk. Bak de scones in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Laat afkoelen. Meenemen: neem de cheddarscones mee in een afgesloten bakje. Eet ze zo of met gezouten boter of blauwaderkaas.

2

U kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie. Volg het recept op de dag zelf vanaf oven voorverwarmen.