bewaar
Krispi kip
Krispi kip
bewaar

Krispi kip

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

500 g

sperziebonen

70 g

boter

1 bakje

cherry tomaten

1

ei

1 zakje

krispi

400 g

kipfilet

100 ml

melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, kook 5 min. in water met zout en giet af. Voeg 15 g boter toe en stoof de sperziebonen en tomaten 15 min. afgedekt op laag vuur. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Roer het ei los in een diep bord. Strooi Krispi op een bord. Wentel de kip door het ei en door de Krispi.

3

Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 min. gaar en bruin. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Verwarm de melk met de rest van de boter en schenk bij de aardappelen. Stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel kookvocht toe.

4

Serveer de stukjes kipfilet met de sperziebonenen de aardappelpuree.