bewaar
Zalmspiesen met wokrijst
Zalmspiesen met wokrijst
bewaar

Zalmspiesen met wokrijst

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2 x 2 stuks

zalmfilets

4 el

(wok)olie

1 zak

Mexicaanse

6 el

woksaus

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de zalmfilet aan de satéstokjes en bestrooi met peper en zout.

2

Verhit in een wok 2 el olie en bak de bevroren groenten al omscheppend 5 min. tot ze beetgaar zijn en het vocht is verdampt. Bak de rijst 5 min. mee.

3

Verhit ondertussen in een koekenpan de resterende olie. Bak de zalmspiesen in 4 min. bruin en van binnen net gaar. Keer regelmatig.

4

Breng het rijst-groentemengsel op smaak met de woksaus. Verdeel over 4 borden en leg de zalmspiesen erbij. Lekker met een partje limoen.

tip

algemeenVoor een minder pittige variant kunt u ook Sweet & sour woksaus (flesje 200 ml) gebruiken.