bewaar
Kip en bonen in kruidige saus
Kip en bonen in kruidige saus
bewaar

Kip en bonen in kruidige saus

20 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

500 g

sperziebonen

1 schaal

kipfilet

3 el

olie

2

uien

150 ml

woksaus

1 doosje

ananas

75 g

cashewnoten

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Zet de sperziebonen op met kokend water en laat 5 min. koken.

2

Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipstukjes goudbruin. Voeg de uipartjes toe en bak ze goudbruin. Voeg de woksaus toe en breng aan de kook. Giet de sperziebonen af en schep ze met de stukjes ananas en de cashewnoten bij de kip. Breng het geheel al omscheppend aan de kook.

3

Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met de rijst.