bewaar
Veggieburger
Veggieburger
bewaar

Veggieburger

Vegetarische eters over de vloer? Dikke kans dat ze deze zelfgemaakte burger nog nooit op hebben.

25 min. bereiden
10 min. wachten
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

150 g

maiskorrels crispy

1

bosui

½

rode paprika

1 tl

gemalen komijn

1 tl

kerriepoeder

100 g

paneermeel

4 el

traditionele olijfolie

100 g

krulslamelange

1

citroen

8 sneetjes

witbrood

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Vegetarische eters over de vloer? Dikke kans dat ze deze zelfgemaakte burger nog nooit op hebben.

Aan de slag

1

Pureer de kikkererwten en de mais met de staafmixer. Maal het niet te fijn. Snijd de bosui fijn en paprika fijn. Meng de bosui, de paprika, de komijn en het kerriepoeder door de kikkererwten en mais. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng 40 g paneermeel door. Laat 10 min. staan. Hierdoor wordt het mengsel steviger.

2

Maak van het mengsel 4 burgers. Strooi de rest van het paneermeel op een bord en druk de burgers aan beide kanten in het paneermeel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers 4 min. Keer ze halverwege.

3

Meng de rest van de olie door de sla. Pers de citroen uit. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of op de grillpan.

4

Verdeel wat sla over de helft van de sneetjes brood. Leg de burgers erop en bedek met de andere sneetjes. Serveer de rest van de sla erbij. Lekker met augurk, zilveruitjes of olijven.