bewaar
Broodje veggieburger
Broodje veggieburger
bewaar

Broodje veggieburger

Dagje geen vlees, maar wel zin in een burger? Deze vega-variant maak je met speltbrood én frisse tzatziki.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kikkererwten in blik

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

100 g

oude kaas

2 tenen

knoflook

180 g

vega fijngehakt

2 el

traditionele olijfolie

2

tomaten

8 sneetjes

speltbrood

300 g

koelverse tzatziki

8 blaadjes

kropsla

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

  • bakpapier

Dagje geen vlees, maar wel zin in een burger? Deze vega-variant maak je met speltbrood én frisse tzatziki.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af in een vergiet en laat uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Rasp de kaas.

2

Doe de kikkererwten, kruiden, kaas en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke pasta. Voeg het gehakt toe en geef nog een paar korte pulsen met de staafmixer.

3

Vorm met vochtige handen 4 ballen van het kikkererwtenmengsel. Druk plat tot hamburgers. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Neem de burgers uit de oven. Besmeer de sneetjes brood met de tzatziki. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat sla, tomaat en een burger. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Serveer de rest van de tzatziki erbij.

tip

bewaartipMaak een dubbele portie burgers en vries de helft in. Je kunt ze maximaal drie maanden bewaren.