bewaar
Timballo
Timballo
bewaar

Timballo

Typisch Italiaanse smaken op originele wijze geserveerd.

45 min. bereiden
1 uur oventijd
15 min. wachten
245waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3

uien

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

4

kippenbouten

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

400 g

tomatenblokjes

300 g

verse spinazie

250 g

ricotta

400 g

penne rigate

150 g

Parmigiano Reggiano

6

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • hoge ronde ovenschaal

  • bakpapier

Typisch Italiaanse smaken op originele wijze geserveerd.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ? van de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 5 min. Voeg de helft van de knoflook toe. Bestrooi de kip met peper en zout en bak 5 min. mee. Snijd de salie uit de kruidenmix in reepjes en doe samen met de tijm bij de kip. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 35 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ? van de olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 5 min. Voeg de resterende knoflook toe. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en voeg toe. Voeg de spinazie in porties toe en bak tot deze is geslonken. Laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht uit de spinazie. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de saus en snijd het vlees van het bot. Verwijder de takjes tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan.

4

Bekleed de bodem van de ovenschaal of vuurvaste pan met bakpapier en bestrijk de randen met olie. Leg een takje oregano op bakpapier en beleg met penne. Maak een opstaande rand. Schep kipvulling erin en dek af met penne. Maak nog een opstaande rand.

5

Rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas en peper en zout. Schenk de helft over de pasta. Schep het spinaziemengsel erop en strijk glad. Schenk de rest van het eimengsel erover. Bak de timballo in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Draai de timballo om op een bord en laat nog 15 min. rusten.

bereidingstipU kunt de timballo een dag van tevoren maken. Zet hem op de dag zelf 20 min. in de oven op 190 °C.

Timballo

Instructievideo - 05:59 min.