bewaar
Pasta met pompoen en geitenkaas
Pasta met pompoen en geitenkaas
bewaar

Pasta met pompoen en geitenkaas

Superhandig: de buisvormige pasta is gedraaid, waardoor de saus er extra goed aan hecht.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
licht pittig
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

pompoen

1

rode peper

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

6 el

traditionele olijfolie

1

knoflook

100 g

geitenkaas oud 50+

1

perssinaasappel

300 g

penne rigate

40 g

koelverse babyboerenkool

50 g

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Superhandig: de buisvormige pasta is gedraaid, waardoor de saus er extra goed aan hecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de bovenkant en een dun plakje van de onderkant van de pompoen. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 2 x 2 cm.

3

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruiden. Pluk de blaadjes van de tijm, salie en oregano.

4

Pureer in het bakje van de staafmixer 4 el olie, de knoflook, rode peper en kruiden. Breng eventueel op smaak met zout. Meng met de pompoen en doe in een ingevette ovenschaal. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5

Rasp ondertussen de geitenkaas. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Meng het sap en rasp met de rest van de olie tot een dressing.

6

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de geroosterde pompoen en dressing. Meng de helft van de babyboerenkool erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de boerenkool, de geitenkaas en pompoenpitten erover. Serveer direct.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.