bewaar
Bonenstamppotje
Bonenstamppotje
bewaar

Bonenstamppotje

25 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

kruimige kookaardappelen

1

rookworst

500 g

sperziebonen

2 el

olijfolie

2 kleine

uien

1 potje

witte bonen

1 pakje

verse roomkaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 5 min. Laat uitlekken. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de uienpartjes goudbruin. Voeg de witte bonen en de sperziebonen toe. Stoof op laag vuur 5 min. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Voeg de roomkaas toe aan de aardappelen en laat smelten. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Voeg eventueel nog wat kookwater toe. Schep het bonenmengsel door de puree. Serveer met de rookworst.

tip

algemeenU kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Serveer met de rookworst.