bewaar
Spruitjesstamppot met geitenkaas en olijven
Spruitjesstamppot met geitenkaas en olijven
bewaar

Spruitjesstamppot met geitenkaas en olijven

30 min. bereiden
180waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

2 zakken

geschoonde spruitjes

3 el

olijfolie extra vierge

1 teen

knoflook

200 g

zachte geitenkaas

4 el

platte peterselie

1 pot

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de spruitjes de laatste 10 min. mee. Giet af, maar laat een laagje water van 5 mm achter in de pan. Doe de aardappelen en spruitjes terug in de pan. Voeg de olie, knoflook en geitenkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Schep de peterselie en de olijven erdoor en verdeel de stamppot over 4 borden.

tip

algemeenPeterselie is ook lekker in een soep, stoofpot of salade.