Ge­vul­de ome­let met to­maat­jes, gei­ten­kaas en zon­ne­bloem­pit­jes van Daf­ne Schip­pers

Deze kleurrijke gevulde omelet van Dafne Schippers is zo klaar en helemaal vegetarisch.

(17) waardeer
hoofdgerecht Deze kleurrijke gevulde omelet van Dafne Schippers is zo klaar en helemaal vegetarisch. 1 personen
5 17

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de tomaatjes en de bosui zachtjes 1 min. aan.
  2. Kluts de eieren met wat zeezout en peper. Schenk over de tomaatjes en ui in de pan. Roer snel door elkaar en laat daarna met rust. Bak de omelet om en om goudbruin in ca. 3 min.
  3. Beleg de omelet met de sla of spinazie, geitenkaas, zonnebloempitjes en de rest van de tomaatjes en bosui. Bestrooi tot slot met wat paprikapoeder en de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde omelet met tomaatjes, geitenkaas en zonnebloempitjes van Dafne Schippers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ome­let met to­maat­jes, gei­ten­kaas en zon­ne­bloem­pit­jes van Daf­ne Schip­pers

1
1
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 5 cherrytomaten
  • 1 bosui

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de tomaatjes en de bosui zachtjes 1 min. aan.

2
2
  • 2 middelgrote eieren

Kluts de eieren met wat zeezout en peper. Schenk over de tomaatjes en ui in de pan. Roer snel door elkaar en laat daarna met rust.

3
3

Bak de omelet om en om goudbruin in ca. 3 min.

4
4
  • 1 bolletje jonge bladsla
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 1 el zonnebloempitten
  • 5 cherrytomaten
  • 1 bosui

Beleg de omelet met de sla of spinazie, geitenkaas, zonnebloempitjes en de rest van de tomaatjes en bosui.

5
5
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ bakje verse platte peterselie

Bestrooi tot slot met wat paprikapoeder en de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.