Roer­ei met avo­ca­do en gei­ten­kaas van De­ni­se Kort­le­ver

Zachte roerei samen met romige avocado en geitenkaas als ontbijt, wat een feestje!

(20) waardeer
ontbijt Zachte roerei samen met romige avocado en geitenkaas als ontbijt, wat een feestje! 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de eieren toe en roer goed met een spatel. Laat het ei tussendoor steeds zo’n 10 sec. met rust. Schep de stukjes gestold ei steeds door het nog vloeibare deel tot het ei gestold is, maar nog wel romig.
  2. Haal de pan van het vuur. Verdeel het roerei over de kommen en verkruimel er meteen de geitenkaas over, zodat die een beetje smelt. Snijd de bieslook fijn. Voeg de avocadoblokjes en bieslook toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie.

bereidingstip:

Gebruik vooral je lekkerste olijfolie en grof zeezout, want die maken dit roerei echt af. Voor een steviger ontbijt serveer je er een snee geroosterd brood bij (het recept is dan niet meer glutenvrij).

variatietip:

Ben je geen liefhebber van geitenkaas? Vervang deze dan door blokjes witte kaas. Ook lekker met stukjes gerookte zalm of uitgebakken spekreepjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Roerei met avocado en geitenkaas van Denise Kortlever

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ei met avo­ca­do en gei­ten­kaas van De­ni­se Kort­le­ver

1
1
  • 1 avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 8 middelgrote eieren

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de eieren toe en roer goed met een spatel. Laat het ei tussendoor steeds zo’n 10 sec. met rust.

3
3

Schep de stukjes gestold ei steeds door het nog vloeibare deel tot het ei gestold is, maar nog wel romig. Haal de pan van het vuur.

4
4
  • 75 g zachte geitenkaas

Verdeel het roerei over de kommen en verkruimel er meteen de geitenkaas over, zodat die een beetje smelt.

5
5
  • 4 el verse bieslook
  • 1 extra vierge olijfolie

Snijd de bieslook fijn. Voeg de avocadoblokjes en bieslook toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de extra vierge olijfolie.

bereidingstip:

Gebruik vooral je lekkerste olijfolie en grof zeezout, want die maken dit roerei echt af. Voor een steviger ontbijt serveer je er een snee geroosterd brood bij (het recept is dan niet meer glutenvrij).

variatietip:

Ben je geen liefhebber van geitenkaas? Vervang deze dan door blokjes witte kaas. Ook lekker met stukjes gerookte zalm of uitgebakken spekreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.