bewaar
Champignonpasta met rucola
Champignonpasta met rucola
bewaar

Champignonpasta met rucola

Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons.

25 min. bereiden
665waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

400 g

champignons

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

50 ml

droge witte wijn

200 ml

crème fraîche

75 g

rucola

Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee. Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min. Roer de wijn en de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

tip

variatietipKindertip: Vervang de witte wijn door appelsap. Houdt uw kind niet van rucola? Kies dan voor verse spinazie.

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.