bewaar
Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville
Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville
bewaar

Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville

Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong. In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree.

20 min. bereiden
2 uur wachten
zeer pittig
458waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

ribrunderlap

50 g

ongezouten roomboter

140 g

tomatenpuree

1

runderbouillontablet

3

uien

2

rode pepers

100 ml

rodewijnazijn

2 el

fijne kristalsuiker

3 el

ketjap manis

1

rode paprika

Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong. In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Voeg het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Laat het vlees op laag vuur met de deksel schuin op de pan in 2 uur gaar worden. Roer af en toe.

2

Snipper ondertussen 2/3 van de uien zo fijn mogelijk. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper zo fijn mogelijk. Meng de ui met de peper, rodewijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik.

3

Breng de stoofpot op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot. Laat nog even doorwarmen. Serveer het rode pepermengsel naar smaak bij de runderstoof.

combinatietipServeer met zilvervliesrijst.

bewaartipJe kunt de stoofpot 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet de pan afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren op laag vuur en voeg eventueel wat water toe.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.