bewaar
Vleespastei uit de oven
Vleespastei uit de oven
bewaar

Vleespastei uit de oven

30 min. bereiden
25 min. wachten
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

eieren

50 g

roomboter

1 grote

ui

1

rode peper

250 g

hamblokjes

½ blik

tomatenblokjes

4 eetlepels

ketjap manis

100 ml

runderbouillon

1

groentepakket

10 plakjes

bladerdeeg

3 eetlepels

paneermeel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal 25 x 25 cm, ingevet

Aan de slag

Eieren in steelpan in 8 minuten hardkoken, met koud water afspoelen en pellen. In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten. Ui bruinbakken, rode peper, hamblokjes en tomatenblokjes erdoor scheppen. Ketjap en bouillon erbij schenken en 10 minuten laten inkoken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Groentepakket door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout. Bodem en zijwanden van ovenschaal met helft van bladerdeeg bekleden. Paneermeel over bodem strooien. Vleesmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken. In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen. Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken. Vleespastei in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Lekker met rijst.

algemeenPrijs per persoon 1.07 (in 2007)