bewaar
Vis en tomaten met kruidenkorst
Vis en tomaten met kruidenkorst
bewaar

Vis en tomaten met kruidenkorst

25 min. bereiden
15 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

witbrood

1 zakje

pijnboompitten

1 doosje

Italiaanse

1 pak

koolvisfilet

750 g

tomaten

3 el

olijfolie

1 zak

Toscaanse

2

uien

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng het broodkruim met de pijnboompitten, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Leg de vis en de tomaten (met het snijvlak naar boven) in de ovenschaal of braadslee. Verdeel het broodmengsel over de vis en de tomaten. Druppel er de helft van de olie over. Zet de schaal in de oven en laat alles gaar worden in 15 min. Bak de Toscaanse aardappelpartjes in de rest van de olie goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de laatste 5 min. de uien toe. Serveer de aardappelen bij de vis met tomaten uit de oven.