bewaar
Gebakken vis met gemarineerde tomaten
Gebakken vis met gemarineerde tomaten
bewaar

Gebakken vis met gemarineerde tomaten

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

gedroogde tomaten

400 g

pangasiusfilet

1 zak

krieltjes

1 grote

broccoli

1 zakje

pijnboompitten

Aan de slag

Gemarineerde tomaten laten uitlekken en olie opvangen. Tomaten halveren. Vis verdelen in 4 gelijke filets. Filets naar smaak bestrooien met zout en peper. Krieltjes in 8-10 min. gaarkoken. Afgieten. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en steel in dunne plakken snijden. In pan met ruim kokend water met wat zout 5 min. koken. Afgieten. In koekenpan 4 el (opgevangen) olie verhitten, visfilets in ca. 6 min. aan beide kanten gaar en lichtbruin bakken. Tomaten toevoegen en warm laten worden. Ondertussen in hete droge koekenpan pijnboompitten in ca. 1 min. goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Mengen met afgegoten broccoli en 1/2 el (opgevangen) olie. Krieltjes en broccoli over 4 borden verdelen. Visfilets met tomaten ernaast scheppen.