bewaar
Paddenstoelenbouillon
Paddenstoelenbouillon
bewaar

Paddenstoelenbouillon

Geserveerd als krokant paddenstoeltje met een helder soepje als verrassing.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
20 min. wachten
224waarderingen

Ingrediënten

8 personen

8 plakjes

roomboter bladerdeeg

300 g

paddenstoelenmelange

4 el

traditionele olijfolie

3

bosuien

10 takjes

verse tijm

750 ml

kraanwater

2

bouillontabletten

8 tl

olijfolie extra vierge met truffelaroma

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • ovenvaste soepkommen

Geserveerd als krokant paddenstoeltje met een helder soepje als verrassing.

Aan de slag

1

Ontdooi het bladerdeeg. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd de grotere exemplaren doormidden. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paddestoelen 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de bosui in ringen en ris de blaadjes van de tijm en bak nog 1 min. mee. Doe het water met de bouillontablet in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. trekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe. Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de kommen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met het losgeklopt ei.

3

Zet de kommen ca. 15 min. in de oven tot de bladerdeegdakjes bol staan en goudbruin zijn. Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. Pas op, er kan stoom uit komen!

tip

serveertipLekker als tussengerecht.