bewaar
Blini's met paddenstoelenkaviaar
Blini's met paddenstoelenkaviaar
bewaar

Blini's met paddenstoelenkaviaar

0 min. bereiden
25 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

mix voor

100 ml

melk

1

ei

3 eetlepels

olie

1 bakje

paddestoelenmelange

2 teentjes

knoflook

1

sjalotje

1 theelepel

olijfolie met truffelaroma

1 bekertje

zure room

enkele sprietjes

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini's) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maal het mengsel grof in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de truffelolie erdoor en laat de 'paddenstoelenkaviaar' afkoelen. Leg de blini's op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook. Lekker met rode sla.