bewaar
Blini's met paddenstoelenkaviaar
Blini's met paddenstoelenkaviaar
bewaar

Blini's met paddenstoelenkaviaar

0 min. bereiden
25 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

sjalot

250 g

kastanjechampignons

75 g

poffertjesmix

100 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

7 tl

milde olijfolie

1 tl

olijfolie met truffelaroma

125 g

zure room

12.5 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

Aan de slag

1

Pel de knoflook en snijd fijn. Snipper de sjalot. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

2

Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit ⅙ van de olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini's) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Maal het mengsel grof in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, meng de truffelolie erdoor en laat de 'paddenstoelenkaviaar' afkoelen.

4

Leg de blini's op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook.

combinatietipLekker met rode sla.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blini's met paddenstoelenkaviaar

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig