bewaar
Blini's met paddenstoelenkaviaar
Blini's met paddenstoelenkaviaar
bewaar

Blini's met paddenstoelenkaviaar

0 min. bereiden
25 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

sjalot

250 g

kastanjechampignon

75 g

poffertjesmix

100 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

7 tl

milde olijfolie

1 tl

olijfolie met truffelaroma

125 g

zure room

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

Aan de slag

1

Pel de knoflook en snijd fijn. Snipper de sjalot. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

2

Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit ⅙ van de olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini's) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Maal het mengsel grof in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, meng de truffelolie erdoor en laat de 'paddenstoelenkaviaar' afkoelen.

4

Leg de blini's op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook.

combinatietipLekker met rode sla.