bewaar
Gepaneerde rosbieflapjes
Gepaneerde rosbieflapjes
bewaar

Gepaneerde rosbieflapjes

10 min. bereiden
30 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

rode peper

3

eieren

3 teentjes

knoflook

2 eetlepels

munt

4 schaaltjes

rosbieflapjes

2 pakjes

paneermeel

6 eetlepels

olijfolie

40 g

boter

Aan de slag

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Meng met het ei, de knoflook, de munt en flink wat peper en zout. Voeg de rosbieflapjes toe en schep alles door elkaar. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Doe het paneermeel in een diep bord. Neem de rosbieflapjes stuk voor stuk uit de marinade en zorg ervoor dat er wat van de marinade aan het vlees blijft hangen. Druk ze stevig aan beide kanten in het paneermeel. Verhit de olie en de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Lekker met citroenpartjes.

algemeenU kunt de rosbieflapjes ook vervangen door runderfiletlapjes à la minute (4 schaaltjes à 300 g) of in dunne plakjes gesneden biefstuk (4 schaaltjes à 300 g). De baktijd blijft hetzelfde.