Zalm met bloemkoolpuree
Gek op groenten? In dit gerecht vind je er vier. Samen met de zalm, een feestelijk bordje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- ½ bloemkool
- 125 ml verse slagroom
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 200 g verse peultjes
- 150 g verse haricots verts
- 100 g diepvries tuinerwten
- 600 g verse zalmfilets (4 stukken)
- 2 el traditionele olijfolie
- 30 g ongezouten roomboter
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook in plakjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Laat de slagroom met de knoflook en het laurierblaadje 6 min. zachtjes tot tweederde inkoken. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes 5 min. in water met zout. Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de bloemkool met de slagroom en de knoflook tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de peultjes 2 min. en laat ze uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten, en kook ze in hetzelfde water 4 min. Laat ze uitlekken. Kook ten slotte de tuinerwten 1 min.
- Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in een droge koekenpan in 6 min. net gaar, keer halverwege. Verwarm de bloemkoolpuree in een pan. Verwarm de boontjes in de boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over de borden, leg de zalm erop en serveer de bloemkoolpuree erbij.
serveertip:
Lekker met een partje citroen.

Bloemkool
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 90 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Zalm met bloemkoolpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm met bloemkoolpuree
- 1 teen knoflook
- ½ bloemkool
Snijd de knoflook in plakjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- 125 ml verse slagroom
- 1 gedroogde laurierblaadjes
Laat de slagroom met de knoflook en het laurierblaadje 6 min. zachtjes tot tweederde inkoken.
Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de bloemkool met de slagroom en de knoflook tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- 200 g verse peultjes
Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de peultjes 2 min. en laat ze uitlekken.
- 150 g verse haricots verts
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten, en kook ze in hetzelfde water 4 min. Laat ze uitlekken.
- 100 g diepvries tuinerwten
Kook ten slotte de tuinerwten 1 min.
- 600 g verse zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in een droge koekenpan in 6 min. net gaar, keer halverwege.
Verwarm de bloemkoolpuree in een pan.
- 30 g ongezouten roomboter
Verwarm de boontjes in de boter en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten over de borden, leg de zalm erop en serveer de bloemkoolpuree erbij.
serveertip:
Lekker met een partje citroen.