bewaar
Zalm met bloemkoolpuree
Zalm met bloemkoolpuree
bewaar

Zalm met bloemkoolpuree

Gek op groenten? In dit gerecht vind je er vier. Samen met de zalm, een feestelijk bordje.

20 min. bereiden
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

½

bloemkool

125 ml

verse slagroom

1

gedroogde laurierblaadjes

200 g

verse peultjes

150 g

verse haricots verts

100 g

diepvries tuinerwten

600 g

verse zalmfilet

2 el

traditionele olijfolie

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Gek op groenten? In dit gerecht vind je er vier. Samen met de zalm, een feestelijk bordje.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook in plakjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Laat de slagroom met de knoflook en het laurierblaadje 6 min. zachtjes tot tweederde inkoken. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes 5 min. in water met zout. Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de bloemkool met de slagroom en de knoflook tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de peultjes 2 min. en laat ze uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten, en kook ze in hetzelfde water 4 min. Laat ze uitlekken. Kook ten slotte de tuinerwten 1 min.

3

Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in een droge koekenpan in 6 min. net gaar, keer halverwege. Verwarm de bloemkoolpuree in een pan. Verwarm de boontjes in de boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over de borden, leg de zalm erop en serveer de bloemkoolpuree erbij.

tip

serveertipLekker met een partje citroen.

Bloemkool

Instructievideo - 04:08 min.