bewaar
Peultjesmelange met notendressing
Peultjesmelange met notendressing
bewaar

Peultjesmelange met notendressing

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

150 g

haricots verts

50 g

peultjes

150 g

sugar snaps

50 g

pecannoten

6 eetlepels

(walnoten)olie

3 eetlepels

citroensap

1 theelepel

mosterd

1 theelepel

honing

(zee)zout

versgemalen peper

150 g

tuinerwten

Aan de slag

1

Haricots verts, peultjes en sugar snaps schoonmaken. Pecannoten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken. In ruime schaal dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing. Op smaak brengen met zout en peper.

2

In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Sugar snaps ca. 2 minuten koken. Haricots verts, peultjes en bevroren erwten toevoegen. Water opnieuw aan de kook brengen, nog ca.3 minuten laten koken tot alle peulvruchten beetgaar zijn. Groenten in vergiet laten uitlekken en door dressing scheppen. Pecannoten erover strooien.

tip

algemeenStrooi in plaats van pecannoten 100 g verbrokkelde feta-kaas over de peultjesmelange en meng 1 eetlepel verse of gedroogde oregano door de dressing.