Run­der­vink met zoe­te ap­pel­jus

(106) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 106

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knolselderij in plakken, schil de plakken en snijd ze in stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Kook de knolselderij en aardappelen in een pan water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rundervinken op matig vuur in 18 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de rundervinken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het achterbleven bakvet. Voeg het appelsap toe en klop er met een garde het juspoeder door. Breng al roerend aan de kook en laat 1 min. koken en binden.
  3. Leg de rundervinken terug in de pan. Giet de knolselderij en aardappel af en stamp fijn met de pureestamper. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rundervinken, jus en puree over 4 borden. Lekker met appelcompote.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.