Ge­fri­tuur­de gam­ba's met aard­ap­pel­chips

(50) waardeer
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 50

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan, keukenpapier, satéstokjes

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Pel de garnalen, verwijder met een scherp mes het donker gekleurde darmkanaal dat aan de bovenkant zit en dep de garnalen droog met keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd er in de lengte 12 grote, zo dun mogelijke plakken van. Dit kan bijvoorbeeld met een scherpe kaasschaaf. Steek een satéstokje door de onderkant van een aardappelplak, rijg er een garnaal aan en steek het satéstokje vervolgens door de bovenkant van de aardappelplak. Doe dit met alle 12 gamba's. Frituur de helft van de gamba's met aardappel in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal dit met de andere helft. Meng de mayonaise met de knoflook en breng op smaak met de tabasco. Bestrooi de gamba's en aardappelchips met zout en versgemalen chilipeper en geef er een schepje knoflookmayonaise bij. Serveer met de citroenpartjes.

video

Gar­na­len pel­len

instructievideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.