bewaar
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
bewaar

Gefrituurde gamba's met aardappelchips

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 flesjes

zonnebloemolie

12 grote

zoutwater garnalen

2 grote

aardappels

2 el

mayonaise

1 teen

knoflook

tabasco

chilipeper

1

citroen

Dit heb je nodig

  • frituurpan, keukenpapier, satéstokjes

Aan de slag

Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Pel de garnalen, verwijder met een scherp mes het donker gekleurde darmkanaal dat aan de bovenkant zit en dep de garnalen droog met keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd er in de lengte 12 grote, zo dun mogelijke plakken van. Dit kan bijvoorbeeld met een scherpe kaasschaaf. Steek een satéstokje door de onderkant van een aardappelplak, rijg er een garnaal aan en steek het satéstokje vervolgens door de bovenkant van de aardappelplak. Doe dit met alle 12 gamba's. Frituur de helft van de gamba's met aardappel in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal dit met de andere helft. Meng de mayonaise met de knoflook en breng op smaak met de tabasco. Bestrooi de gamba's en aardappelchips met zout en versgemalen chilipeper en geef er een schepje knoflookmayonaise bij. Serveer met de citroenpartjes.

tip

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.