bewaar
Gamba's met aioli
Gamba's met aioli
bewaar

Gamba's met aioli

Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli.

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries reuzengarnaal

2

middelgrote eieren

2 tenen

knoflook

250 ml

zonnebloemolie

2

citroenen

3 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • satéprikker 20 cm

  • garde

  • bakkwastje

Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli.

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers 30 min. in water. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.

2

Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers door elkaar met een garde. Pers de knoflook erboven. Voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen. Halveer de citroenen en pers 2 el sap uit een van de helften (per 4 personen). Breng de aioli op smaak met het citroensap, vergemalen peper en zout.

3

Meng de garnalen met ⅔ van de olijfolie en rijg aan de prikkers. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de snijkanten van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

4

Knijp de citroen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.

tip

bereidingstipSchift de aioli? Begin met een nieuwe eidooier en giet de geschifte aioli er langzaam al kloppend bij.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.