bewaar
Gamba's met aioli
Gamba's met aioli
bewaar

Gamba's met aioli

Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli.

20 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries reuzengarnaal

2

middelgrote eieren

2 tenen

knoflook

250 ml

zonnebloemolie

2

citroenen

3 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • sateprikkers

Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli.

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.

2

Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los met een garde. Pers de knoflook erboven. Voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen. Halveer de citroenen en pers 1 helft uit. Breng de aioli op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), versgemalen peper en zout.

3

Meng de garnalen met ⅔ van de olijfolie en rijg aan de spiesen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de snijkanten van de rest van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Knijp de citroenen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.

bereidingstipSchift de aioli? Begin met een nieuwe eidooier en giet de geschifte aioli er langzaam al kloppend bij.