Gam­ba's met ai­oli

Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli.

(43) waardeer
spaans hoofdgerecht Waan je op een mediterraans terras met deze gamba's met geurige aioli. 4 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 4 satéprikker 20 cm
  • garde
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers 30 min. in water. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.
  2. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers door elkaar met een garde. Pers de knoflook erboven. Voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen. Halveer de citroenen en pers 2 el sap uit een van de helften (per 4 personen). Breng de aioli op smaak met het citroensap, vergemalen peper en zout.
  3. Meng de garnalen met ⅔ van de olijfolie en rijg aan de prikkers. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de snijkanten van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  4. Knijp de citroen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.

bereidingstip:

Schift de aioli? Begin met een nieuwe eidooier en giet de geschifte aioli er langzaam al kloppend bij.

video

Knof­look snij­den

instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 73 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 320 mg
Tags
Ook te zien in

Gamba's met aioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gam­ba's met ai­oli

1
1
  • 450 g diepvries reuzengarnalen

Laat de garnalen ontdooien.

2
2

Steek de barbecue aan.

3
3

Week de satéprikkers 30 min. in water. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 tenen knoflook

Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers door elkaar met een garde. Pers de knoflook erboven.

5
5
  • 50 ml zonnebloemolie

Voeg al kloppend de zonnebloemolie toe.

6
6
  • 200 ml zonnebloemolie

Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen.

7
7
  • 2 citroenen

Halveer de citroenen en pers 2 el sap uit een van de helften (per 4 personen). Breng de aioli op smaak met het citroensap, vergemalen peper en zout.

8
8
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng de garnalen met de olijfolie en rijg aan de prikkers. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de snijkanten van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

10
10

Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

11
11

Knijp de citroen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.

bereidingstip:

Schift de aioli? Begin met een nieuwe eidooier en giet de geschifte aioli er langzaam al kloppend bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.