bewaar
Lasagne met broccoli
Lasagne met broccoli
bewaar

Lasagne met broccoli

Smakelijk ánders: broccoli in je lasagne.

40 min. bereiden
35 min. oventijd
308waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

broccoli

2

uien

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

350 g

rundergehakt

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1

rode paprika

690 g

gezeefde tomaten

100 g

schouderham

250 g

groene lasagnevellen

250 g

buffelmozzarella

75 g

Grana Padano kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Smakelijk ánders: broccoli in je lasagne.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes, en halveer deze. Kook ze 2 min. Laat ze uitlekken en leg ze op de bodem van de ovenschaal. Snipper ui en pers knoflook. Verhit olie in een koekenpan en fruit ui 4 min. Voeg knoflook en het gehakt toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Snijd paprika in stukjes, voeg deze en de tomatensaus erbij. Laat 5 min. op laag vuur sudderen.

2

Schep 1/4 van de saus over de broccoli en bedek met lasagnebladen. Verdeel de plakken ham erover, weer 1/4 van saus en bedek weer met lasagnebladen. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel vervolgens de plakken mozzarella en 1/4 van de saus erover en bedek opnieuw met lasagnebladen. Eindig met de rest van de saus. Rasp de kaas en bestrooi ovenschaal ermee. Zet in het midden van de hete oven en bak 35 min.

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 02:43 min.