bewaar
Open lasagne met pestoricotta
Open lasagne met pestoricotta
bewaar

Open lasagne met pestoricotta

15 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

ricotta

1 bakje

verse groene pesto

8

groene lasagnevellen

1 eetlepel

kruidenolie basilicum

50 g

geraspte Grana Padano

Aan de slag

Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten komen. In twee ruime (hapjes)pannen water met zout aan de kook brengen. Lasagnebladen een voor een in pannen laten glijden en in 8-10 min. beetgaar koken. Tussentijds roeren om te voorkomen dat bladen aan elkaar plakken. Lasagnebladen met schuimspaan uit pan nemen en op werkvlak uitspreiden. In kom pesto, ricotta en 1-2 el pastakookwater tot saus mengen. Helft van lasagnebladen op vier voorverwarmde borden leggen. Saus erover verdelen. Afdekken met resterende lasagnebladen. Kruidenolie erover druppelen en lasagne bestrooien met geraspte kaas.

tip

algemeenIn plaats van kant-en-klare kruidenolie kunt u ook 1 theelepel ragfijn gesneden verse basilicum door 1 eetlepel extra vergine olijfolie roeren.