Open la­sag­ne met pesto­ri­cot­ta

(73) waardeer
italiaans voorgerecht 4 personen
3 73

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten komen. In twee ruime (hapjes)pannen water met zout aan de kook brengen. Lasagnebladen een voor een in pannen laten glijden en in 8-10 min. beetgaar koken. Tussentijds roeren om te voorkomen dat bladen aan elkaar plakken. Lasagnebladen met schuimspaan uit pan nemen en op werkvlak uitspreiden. In kom pesto, ricotta en 1-2 el pastakookwater tot saus mengen. Helft van lasagnebladen op vier voorverwarmde borden leggen. Saus erover verdelen. Afdekken met resterende lasagnebladen. Kruidenolie erover druppelen en lasagne bestrooien met geraspte kaas.

Tip:

In plaats van kant-en-klare kruidenolie kunt u ook 1 theelepel ragfijn gesneden verse basilicum door 1 eetlepel extra vergine olijfolie roeren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.