bewaar
Pikante saus uit de vijzel
Pikante saus uit de vijzel
bewaar

Pikante saus uit de vijzel

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

2

rode paprika's

2

rode pepers

4 rijpe

tomaten

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's, pepers en tomaten op bakplaat leggen en in ca. 10 min. onder grill laten blakeren. Groente in afgesloten plastic zak laten afkoelen. Knoflook met 1 el zout in vijzel fijnwrijven. Tomaten en paprika's ontvellen en groenten in stukjes snijden. Paprika's en pepers in vijzel (met knoflookpuree) tot pasta wrijven. Pasta in ruime schaal scheppen. Tomaten met vork door pasta mengen (of met stamper van vijzel pletten) zodat rulle saus ontstaat. Olie door saus roeren. Overdoen in kom, op smaak brengen met zout. Serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij gegrild vlees.

tip

algemeenAls u geen grote vijzel heeft kunt u de saus ook maken in de keukenmachine.