bewaar
Mals rundvlees in pittige tomatensaus
Mals rundvlees in pittige tomatensaus
bewaar

Mals rundvlees in pittige tomatensaus

30 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

biefstuk

2 eetlepels

olie

50 g

gerookte spekreepjes

1

ui

1 teentje

knoflook

750 g

tomaten

2

rode pepers

2 takjes

oregano

2

laurierblaadjes

200 ml

vleesfond

Aan de slag

Biefstuk in blokjes van 2 cm snijden en op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan olie verhitten en spekreepjes uitbakken. Spek uit pan nemen. In spekvet biefstuk op hoog vuur in 3 min. rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Vuur laag draaien, in bakvet ui 5 min. fruiten. Knoflook laatste minuut toevoegen. Tomaat, peper, blaadjes oregano en laurier toevoegen en nog 5 min. zachtjes bakken. Fond in pan schenken en saus nog 5 min. laten inkoken. Biefstuk en spekreepjes erdoor scheppen en nog 30 sec. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met gepofte aardappels en geroosterde maïskolven.