bewaar
Penne met zalm, bleekselderij en roomkaas
Penne met zalm, bleekselderij en roomkaas
bewaar

Penne met zalm, bleekselderij en roomkaas

25 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

1

winterpeen

1

ui

2 eetlepels

olijfolie

300 g

penne rigate

1 schaal

zalmreepjes

1 bakje

verse roomkaas

Aan de slag

Snijd de bleekselderij in stukken van 3-4 cm en snijd deze in reepjes. Snijd de winterpeen in stukken van 3-4 cm, zet deze stukken rechtop en snijd ze in plakken. Roerbak de ui in de olie 3 minuten. Schep de groenten erbij, zet het vuur laag en bak de groenten in 10 minuten bijna gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 150 ml van het kookwater. Voeg de zalmreepjes en de roomkaas toe aan de groenten in de pan, breng op smaak met peper en zout en voeg het kookwater van de pasta toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de zalm in de saus in 3 minuten gaar. Giet de penne af en meng deze met de zalm met groenten.