Vol­ko­ren pen­ne met ro­de biet & ge­bak­ken zalm

Groen = goed! Zeker in deze heerlijke pasta met zelfgemaakte spinaziesaus.

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Groen = goed! Zeker in deze heerlijke pasta met zelfgemaakte spinaziesaus. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta 10 min. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de bietjes in dunne repen (julienne).
  2. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Doe de spinazie in een hoge beker en voeg een ½ el citroensap, de kookzuivel, peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een saus.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 min. op middelhoog vuur krokant en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de pasta af, meng de spinaziesaus en zeekraal erdoor en verwarm 2 min. op laag tot middelhoog vuur. Verdeel de pasta over borden en verdeel de bietjes, zalmfilet en citroenpartjes erover. Bestrooi met het citroenrasp.

serveertip:

Lekker met zalmeitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 55 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Volkoren penne met rode biet & gebakken zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren pen­ne met ro­de biet & ge­bak­ken zalm

1
1
  • 300 g volkoren penne rigate

Kook de pasta 10 min.

2
2
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

3
3
  • 250 g gekookte bietjes

Snijd de bietjes in dunne repen (julienne).

4
4
  • ½ el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

5
5

Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit.

6
6
  • 250 ml kookzuivel

Doe de spinazie in een hoge beker en voeg een ½ el citroensap, de kookzuivel, peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een saus.

7
7
  • 1½ el milde olijfolie
  • 300 g verse zalmfilets

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 min. op middelhoog vuur krokant en gaar.

8
8

Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 100 g zeekraal

Giet de pasta af, meng de spinaziesaus en zeekraal erdoor en verwarm 2 min. op laag tot middelhoog vuur.

10
10

Verdeel de pasta over borden en verdeel de bietjes, zalmfilet en citroenpartjes erover. Bestrooi met het citroenrasp.

serveertip:

Lekker met zalmeitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.