Oos­ter­se boe­ren­kool­stamp­pot

(132) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 132

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het gemberpoeder en de boerenkool toe en bak 2 minuten mee. Leg de aardappelen erop, voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillontablet erover. Leg de deksel op de pan en kook in circa 20 minuten gaar en giet af. Bereid intussen de rookworst en de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de ketjap toe aan de jus en houd warm. Verwarm de melk en schenk bij de aardappelen. Voeg de gembersiroop toe en stamp alles met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, schenk de jus erover en serveer met de worst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.