bewaar
Varkensfiletlapjes met mozzarella en basilicum
Varkensfiletlapjes met mozzarella en basilicum
bewaar

Varkensfiletlapjes met mozzarella en basilicum

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

pijnboompitten

2 x 2

varkensfiletlapjes

1 bol

mozzarella

8 blaadjes

basilicum

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • 4 satéprikkers

Aan de slag

1

Rooster in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd met een scherp mes de varkensfiletlapjes open, zoals een pitabroodje. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.

3

Snijd de mozzarella in 4 ongeveer gelijke plakken en leg 'in' de filetlapjes. Stop de basilicum aan beide kanten tussen het vlees en de mozzarella. Maak het filetlapje dicht met de cocktailprikkers. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur aan. Zet het vuur lager en bak het vlees in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi met de pijnboompitten en zwarte peper. Lekker met gebakken spinazie en krieltjes.