Var­kens­fi­let­lap­jes met moz­za­rel­la en ba­si­li­cum

(39) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 39

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd met een scherp mes de varkensfiletlapjes open, zoals een pitabroodje. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.
  3. Snijd de mozzarella in 4 ongeveer gelijke plakken en leg 'in' de filetlapjes. Stop de basilicum aan beide kanten tussen het vlees en de mozzarella. Maak het filetlapje dicht met de cocktailprikkers. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur aan. Zet het vuur lager en bak het vlees in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi met de pijnboompitten en zwarte peper. Lekker met gebakken spinazie en krieltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.