bewaar
Filetlapjes met mozzarella en basilicum
Filetlapjes met mozzarella en basilicum
bewaar

Filetlapjes met mozzarella en basilicum

25 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

fusilli

1 bol

mozzarella

1 schaaltje

verse basilicum

8

filetlapjes

5 eetlepels

olijfolie

1

komkommer

1 theelepel

mosterd

1 theelepel

suiker

3 eetlepels

azijn

1

kropsla

Aan de slag

Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking. Mozzarella in 8 plakjes snijden. 8 blaadjes basilicum loshalen, rest blaadjes in reepjes snijden en takjes fijnsnijden. Filetlapjes bestrooien met zout en peper naar smaak. Helft olie in koekenpan verhitten. Hierin filetlapjes 1 min. bakken. Filetlapjes omkeren en op elk een blaadje basilicum en plakje mozzarella leggen. Met deksel op pan in ca. 2 min. kaas laten smelten en vlees gaar laten worden. Komkommer in 3 stukken en vervolgens in reepjes snijden. Dressing roeren van rest olie, mosterd, suiker, azijn en naar smaak zout en peper. Mengen met slablaadjes, komkommer en basilicumtakjes. Pasta over 4 borden verdelen, naar smaak jus erover sprenkelen en bestrooien met basilicumreepjes. Filetlapjes en salade erbij scheppen.