bewaar
Franse maaltijdsandwich met paté
Franse maaltijdsandwich met paté
bewaar

Franse maaltijdsandwich met paté

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

Zeeuws spek

1

kropsla

1

komkommer

6 eetlepels

olijfolie

3 eetlepels

azijn

4 theelepels

mosterd

1 theelepel

suiker

2

bruine stokbroden

165 g

roompaté

12

zoetzuurslices

1 zakje

Hollandse

Aan de slag

Plakjes spek in droge hete koekenpan zachtjes uitbakken. Blaadjes sla loshalen, goed wassen en drogen. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Dressing roeren van olie, azijn, 1 tl mosterd, suiker en naar smaak zout en peper. Stokbroden halveren en opensnijden. Paté in 12 plakjes snijden. Onderste deel brood besmeren met beetje mosterd. Beleggen met enkele blaadjes sla, plakjes paté, zoetzuurslices en spekjes. Rest slablaadjes mengen met rauwkost, komkommer en dressing. Halve stokbroodjes elk in drieën snijden, op bord leggen en salade ernaast scheppen.