paddestoelenbouillon

Advertentie
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 4 sjalotten (fijngesneden)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 winterpeen ((250 g), in plakjes)
- 2 bakjes seizoensmelange (a 150 g, paddestoelen)
- 150 ml witte wijn
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 kippenbouillontablet
- 3 el verse platte peterselie (fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verhit de olie in een pan. Bak de sjalotten 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de winterpeen toe en bak nog 2 min. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier, schep ze in de pan bij de sjalot, knoflook en peen en bak ze 5 min. Schenk de wijn erbij en voeg de takjes tijm en het laurierblaadje toe. Schenk er 1 liter water bij en breng het geheel aan de kook. Voeg het bouillontablet toe. Laat de bouillon, tegen de kook aan, op laag vuur 15 min. trekken. Breng op smaak met zout. Bestrooi met peterselie. Lekker met stokbrood.
Tip:
In plaats van kippenbouillon kunt u ook paddestoelenbouillon (van een tablet) gebruiken. Zo geeft u de soep een nog intensere paddestoelensmaak en is hij ook geschikt voor vegetariers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 4 g
- vet 11 g