bewaar
Boeuf bourguignon uit de oven met geroosterde spruiten
Boeuf bourguignon uit de oven met geroosterde spruiten
bewaar

Boeuf bourguignon uit de oven met geroosterde spruiten

Proef de authentieke Franse keuken met boeuf bourguignon oftewel: 'Rund op z'n Bourgondisch'. Rode wijn, laurierblad en mosterd zorgen voor diepe winterse smaken. Serveren met geroosterde spruiten.

30 min. bereiden
3 uur oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

2

sjalotten

300 g

winterpeen

700 g

runder sukadelappen

1 el

tarwebloem

30 g

ongezouten roomboter

3 el

milde olijfolie

150 g

baconreepjes

70 g

tomatenpuree

10 g

verse tijm

300 ml

rode wijn

750 ml

water

2

laurierblaadjes

1 tl

dijonmosterd

400 g

champignons

700 g

geschoonde spruitjes

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • hoge braadpan met deksel: Ø 22 cm

  • bakplaat: 39 x 24 x 2 cm

  • bakpapier

Proef de authentieke Franse keuken met boeuf bourguignon oftewel: 'Rund op z'n Bourgondisch'. Rode wijn, laurierblad en mosterd zorgen voor diepe winterse smaken. Serveren met geroosterde spruiten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier, snijd in stukken van ca. 2 cm.

2

Bestrooi het vlees rondom met peper en meng de bloem erdoor, zodat het vlees rondom met een laagje bedekt is. Verhit de braadpan met de boter en ⅓ van de olie en braad het vlees 4 min. op hoog vuur tot het meeste vocht verdampt is en het vlees rondom bruin en krokant is. Voeg de baconreepjes en tomatenpuree toe en bak 4 min. op hoog vuur mee.

3

Ris ondertussen de blaadjes van de tijm. Voeg de helft van de tijm, de wijn, het water, de knoflook, sjalot, peen, laurier en mosterd toe aan het vlees. Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2½ uur tot het vlees mals is. Haal na 1½ uur de deksel van de pan. Snijd de champignons in kwarten en voeg de laatste 45 min. van de stooftijd toe aan het vlees. Test na 2½ uur of het vlees mals is, laat het zo nodig nog 30 min. langer stoven.

4

Halveer ondertussen de spruiten en verdeel ze over de met bakpapier beklede traybake. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de tijm. Breng op smaak met peper en rooster de laatste 20 min. van de stooftijd boven in de oven met de boeuf bourguignon mee.

5

Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de boeuf bourguignon met de peterselie en serveer met de geroosterde spruiten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boeuf bourguignon uit de oven met geroosterde spruiten

Proef de authentieke Franse keuken met boeuf bourguignon oftewel: 'Rund op z'n Bourgondisch'. Rode wijn, laurierblad en mosterd zorgen voor diepe winterse smaken. Serveren met geroosterde spruiten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig