Boeuf bour­guig­non uit de slowcoo­ker

's Ochtends alles in de pan, dan heb je 's avonds als je thuis komt een heerlijk geurig huis én een warme maaltijd!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 7 uur wachten
(3) waardeer
hoofdgerecht 's Ochtends alles in de pan, dan heb je 's avonds als je thuis komt een heerlijk geurig huis én een warme maaltijd! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Slowcooker (4.7 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
  2. Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Bak het vlees in het spekbakvet in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.
  3. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de wortel, tijm en laurierblad toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand.
  4. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de olie en bak de champignons 4 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de champignons de laatste 30 min. toe aan de slowcooker. Proef of het vlees mals is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes. Snijd de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2019

Boeuf bourguignon uit de slowcooker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boeuf bour­guig­non uit de slowcoo­ker

1
1
  • 180 g gerookt ontbijtspek

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.

2
2
  • 750 g ribrunderlappen

Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en zout.

3
3

Bak het vlees in het spekbakvet in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan.

4
4
  • 3 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 el tarwebloem
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml volle rode wijn
  • 200 ml runderbouillontabletten

Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook.

6
6

Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.

7
7
  • 250 g winterpeen
  • 3 takjes verse tijm

Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

8
8
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Voeg de wortel, tijm en laurierblad toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand.

9
9
  • 175 g kleine kastanjechampignons
  • 1 el milde olijfolie

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de olie en bak de champignons 4 min. op hoog vuur goudbruin.

10
10

Voeg de champignons de laatste 30 min. toe aan de slowcooker.

11
11

Proef of het vlees mals is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes.

12
12
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.