bewaar
Boeuf bourguignon uit de slowcooker
Boeuf bourguignon uit de slowcooker
bewaar

Boeuf bourguignon uit de slowcooker

's Ochtends alles in de pan, dan heb je 's avonds als je thuis komt een heerlijk geurig huis én een warme maaltijd!

45 min. bereiden
7 uur wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

180 g

gerookt ontbijtspek

750 g

ribrunderlap

3

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

2 el

tarwebloem

70 g

tomatenpuree

150 ml

volle rode wijn

200 ml

runderbouillontablet

250 g

winterpeen

3 takjes

verse tijm

2

gedroogde laurierblaadjes

175 g

kleine kastanjechampignon

1 el

milde olijfolie

15 g

verse krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • Slowcooker (4.7 liter)

's Ochtends alles in de pan, dan heb je 's avonds als je thuis komt een heerlijk geurig huis én een warme maaltijd!

Aan de slag

1

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.

2

Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Bak het vlees in het spekbakvet in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.

3

Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de wortel, tijm en laurierblad toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand.

4

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de olie en bak de champignons 4 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de champignons de laatste 30 min. toe aan de slowcooker. Proef of het vlees mals is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes. Snijd de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.