bewaar
Engelse stew met aardappel en bacon
Engelse stew met aardappel en bacon
bewaar

Engelse stew met aardappel en bacon

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 eetlepels

boter of margarine

1 zak

aardappeldobbeltjes

1 schaal

hutspotgroenten

1 dl

melk

4 dikke plakken

bakbacon

zout

versgemalen peper

Aan de slag

In hapjespan 1 eetlepel boter verhitten en aardappel en hutspotgroenten ca. 5 minuten bakken, regelmatig omscheppen. Melk en 1/2 eetlepel boter toevoegen en wortelmengsel in ca. 7 minuten afgedekt zachtjes laten garen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en bakbacon in ca. 5 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Wortelmengsel kort met stamper tot grove puree mengen. Stew op smaak brengen met zout en peper. Over twee borden verdelen en bakbacon erop leggen.