Engelse stew met aardappel en bacon

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter of margarine
- 1 zak aardappeldobbeltjes (450 g)
- 1 schaal hutspotgroenten (ca. 400 g)
- 1 dl melk
- 4 dikke plakken bakbacon (pakje ` ca. 125 g)
- zout
- versgemalen peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In hapjespan 1 eetlepel boter verhitten en aardappel en hutspotgroenten ca. 5 minuten bakken, regelmatig omscheppen. Melk en 1/2 eetlepel boter toevoegen en wortelmengsel in ca. 7 minuten afgedekt zachtjes laten garen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en bakbacon in ca. 5 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Wortelmengsel kort met stamper tot grove puree mengen. Stew op smaak brengen met zout en peper. Over twee borden verdelen en bakbacon erop leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 48 g
- vet 30 g