bewaar
Lauwwarme aardappelsalade met truffelvinaigrette
Lauwwarme aardappelsalade met truffelvinaigrette
bewaar

Lauwwarme aardappelsalade met truffelvinaigrette

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

aardappels (Vitelotte Noir)

zeezout

2 eetlepels

hazelnoten

1

bosuitje

2 takjes

selderij

1 eetlepel

knoflookazijn

3 eetlepels

olijfolie met truffelaroma

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

Aardappels onder stromend water schoon boenen en in plakken van ca. 3/4 cm snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca. 6 minuten beetgaar koken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Overdoen op bordje. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Selderij fijnhakken. In lage schaal azijn, olie, zout en peper tot dressing kloppen. Aardappelplakjes afgieten, ca. 1 minuut laten uitdampen en door dressing scheppen. Hazelnoten, bosui en selderij voorzichtig erdoor scheppen. Serveren bij gebakken eendenborstfilet.