Gegrilde aardappels met taleggio

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 Vitelotte Noir aardappelen
- 1 zakje rucola
- 100 g Taleggio kaas (stuk)
- ½ el witte wijnazijn
- 2 el walnotenolie
Keukenspullen
- lage ovenschaal
Advertentie
Bereiden
Boen aardappels schoon en snijd elk in lengte in 4 plakken. Kook aardappelplakken in pan met weinig water aarappelplakken in ca. 5 minuten beetgaar en giet af. Knip rucola iets fijn. Snijd taleggio kaas in stukjes. Leg aardappelplakken op werkblad. Verdeel rucola en kaas over aardappelplakken. Meng azijn en olie in kopje en sprenkel over aardappels. Bestrooi met zout en peper. Leg aardappelplakjes in stapeltjes van 4 op elkaar in ovenschaal. Verwarm grill op hoogste stand voor. Schuif schaal ca. 10 cm onder hete grill en laat kaas in ca. 3 minuten smelten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gegrilde aardappels met taleggio
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde aardappels met taleggio
- 4 Vitelotte Noir aardappelen
- 1 zakje rucola
- 100 g Taleggio kaas
Boen aardappels schoon en snijd elk in lengte in 4 plakken. Kook aardappelplakken in pan met weinig water aarappelplakken in ca. 5 minuten beetgaar en giet af. Knip rucola iets fijn. Snijd taleggio kaas in stukjes.
- ½ el witte wijnazijn
- 2 el walnotenolie
Leg aardappelplakken op werkblad. Verdeel rucola en kaas over aardappelplakken. Meng azijn en olie in kopje en sprenkel over aardappels. Bestrooi met zout en peper. Leg aardappelplakjes in stapeltjes van 4 op elkaar in ovenschaal.
Verwarm grill op hoogste stand voor. Schuif schaal ca. 10 cm onder hete grill en laat kaas in ca. 3 minuten smelten.