bewaar
Aardappel-truffelpuree
Aardappel-truffelpuree
bewaar

Aardappel-truffelpuree

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimige aardappels

zout

5 eetlepels

olijfolie met truffelaroma

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, kookvocht opvangen. Aardappels met stamper tot puree stampen, olie erdoor roeren. Van het kookvocht zoveel erdoor roeren dat een smeuïge puree ontstaat. Puree met zout en peper op smaak brengen.

algemeenRoer er 50 g in reepjes gesneden plakjes rauwe ham of in plakjes gesneden olijven (50 g) of 1 eetlepel gehakte peterselie door.