bewaar
Gemengde sla met kalkoengehakt
Gemengde sla met kalkoengehakt
bewaar

Gemengde sla met kalkoengehakt

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 teentjes

knoflook

2

rode pepers

2

tomaten

1 kleine

komkommer

1 zakje

verse basilicum

2 eetlepels

olie

400 g

kalkoengehakt

2 eetlepels

vissaus

1 theelepel

suiker

100 g

jonge bladsla

Aan de slag

Knoflook pellen en fijnsnipperen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en fijnhakken. Tomaten wassen, kroontjes verwijderen en tomaten halveren. Zaadjes verwijderen en in helften snijden. Komkommer wassen en in lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in dunne reepjes snijden. Blaadjes basilicum van takjes nemen en in stukjes scheuren. In pan olie verhitten. Knoflook en peper 1 minuut roerbakken. Kalkoengehakt toevoegen en in ca. 7 minuten rul bakken. Vissaus en suiker erdoor mengen. Sla over platte schaal verdelen. Warm kalkoengehakt in midden scheppen. Garneren met basilicum, schijfjes tomaat en komkommer.