bewaar
Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei
Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei
bewaar

Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei

10 min. bereiden
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

schaal nasi-bamigroenten

4 el

zonnebloemolie

1 bakje

tofu roerbak pittig gekruid

1 zak

peen julienne

4

eieren

1 duobakje

duobakje basmatirijst 1-minuut

2 el

ketjap manis

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroenten. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en nasibamigroenten (houd de taugé achter) 4 min.

2

Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren. Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.

3

Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op. Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme satésaus.

tip

algemeenJe kunt de nasi 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur 5 min., eventueel met wat olie.

algemeenLiever vlees en vis? Vervang de tofu dan door 300 g varkensreepjes of blokjes kipfilet (de baktijd blijft hetzelfde) en schep vlak voor het opdienen 125 g roze garnalen door de nasi.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.