bewaar
Roomijs met warme druiven en pure chocolade
Roomijs met warme druiven en pure chocolade
bewaar

Roomijs met warme druiven en pure chocolade

15 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pitloze rode druiven

15 g

boter

2 el

kristalsuiker

4 bollen

vanille roomijs

chocolade

Dit heb je nodig

  • ijscoupes

Aan de slag

Snijd de pitloze rode druiven doormidden. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem, voeg 2 el fijne kristalsuiker toe en roer dit tot een goudbruine karamel. Voeg de druiven toe en laat ze enkele minuten stoven. Als je de druiven toevoegt kan de karamel gaan stollen, maar deze wordt vanzelf weer vloeibaar. Schep de warme druiven in 4 ijscoupes en schep in elke coupe 1 bol vanilleroomijs. Snijd met een scherp mes (of gebruik een rasp) flinterdunne stukjes extra pure chocolade (cacaogehalte 72%) en strooi ze erover. Serveer direct.