bewaar
Geroosterde vleesspiesjes
Geroosterde vleesspiesjes
bewaar

Geroosterde vleesspiesjes

25 min. bereiden
3 uur wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

varkenshaas

2 tenen

knoflook

1 theelepel

karwijzaad

1 theelepel

gemalen koriander (ketoembar)

1 eetlepel

paprikapoeder

5 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

citroensap

zout en versgemalen peper

½ eetlepel

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • vershoudfolie

  • grillpan

Aan de slag

1

Varkenshaas in blokjes van ca. 2 cm snijden. Vlees in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Karwijzaad, koriander, paprikapoeder, olie en citroensap toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Alles goed door elkaar scheppen en vlees afgedekt in koelkast ca. 3 uur marineren.

2

Peterselie fijnhakken. Vlees aan 8 satéprikkers (of spiesjes) rijgen. Vlees in grillpan in ca. 6 minuten bruin en gaar roosteren. Peterselie over vleesspiesjes strooien als garnering.