bewaar
Kipschotel met sperziebonen
Kipschotel met sperziebonen
bewaar

Kipschotel met sperziebonen

1 uur bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

400 g

sperziebonen

2

uien

3 grote

vleestomaten

8

kipdrumsticks

½ eetlepel

paprikapoeder pikant

zout

(versgemalen) peper

3 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

gemalen koriander (ketoembar)

3 teentjes

knoflook

½ zakje

verse oregano

1 eetlepel

tomatenpuree

4 takjes

peterselie

Aan de slag

Sperziebonen wassen, schoonmaken en halveren. Uien pellen en fijn snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Drumsticks bestrooien met helft van paprikapoeder, zout en peper. In braadpan olie verhitten. Drumsticks op halfhoog vuur rondom bruin braden. Uit pan nemen. Ui toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Koriander en rest van paprikapoeder erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano, tomaten, tomatenpuree en enkele eetlepels water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Op hoog vuur ca. 2 minuten doorkoken. Drumsticks erbij doen en afgedekt ca. 15 minuten stoven. Sperziebonen toevoegen en geheel in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen. Peterselie erboven fijn knippen en ca. 1 minuut meestoven. Serveren met rijst.