bewaar
Gehakt, aardappelen en paprika uit de oven
Gehakt, aardappelen en paprika uit de oven
bewaar

Gehakt, aardappelen en paprika uit de oven

10 min. bereiden
20 min. oventijd
182waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

1 schaal

Hollandse rundergehaktballetjes

600 g

aardappelpartjes

1 krop

sla

3 el

traditionele olijfolie

1 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in repen. Bekleed de braadslee of een bakplaat met bakpapier en verdeel de gehaktballetjes, paprika en aardappelpartjes erover. Zet in het midden van de oven ca. 20 min. tot het gehakt gaar is. Controleer dit door 1 gehaktballetje uit de oven te nemen en door te snijden. Schep af en toe om.

2

Pluk en was de sla. Meng de olie goed met de balsamicoazijn en schep de dressing om met de sla. Serveer de sla bij de gehaktballetjes en aardappel uit de oven.

tip

variatietipVoor een meer uitgebreide salade kun je uitgebakken spekjes of knoflookcroutons door de sla mengen.