bewaar
Indiase hangop (shrikand)
Indiase hangop (shrikand)
bewaar

Indiase hangop (shrikand)

Shrikhand is een beroemd nagerecht in de Indiase keuken dat je ook heel makkelijk in je eigen keuken kunt maken.

10 min. bereiden
8 uur 20 min. wachten
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

volle yoghurt

50 ml

halfvolle melk

½ tl

gemalen kardemom

¼ g

saffraan

35 g

witte basterdsuiker

2

eetrijpe mango's

2 el

ongezouten pistachenoten

Dit heb je nodig

  • theedoek

Shrikhand is een beroemd nagerecht in de Indiase keuken dat je ook heel makkelijk in je eigen keuken kunt maken.

Aan de slag

1

Spoel de theedoek onder de kraan en wring uit. Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Schenk de yoghurt in de theedoek en laat 1 nacht in de koelkast afgedekt uitlekken.

2

Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt. Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op. Laat 20 min. afkoelen. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom. Meng de melk erdoor. Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees in blokjes en serveer op de yoghurt. Hak de noten grof en bestrooi de hangop ermee.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.