In­di­a­se hang­op (shrikan­d)

Shrikhand is een beroemd nagerecht in de Indiase keuken dat je ook heel makkelijk in je eigen keuken kunt maken.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas nagerecht Shrikhand is een beroemd nagerecht in de Indiase keuken dat je ook heel makkelijk in je eigen keuken kunt maken. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de theedoek onder de kraan en wring uit. Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Schenk de yoghurt in de theedoek en laat 1 nacht in de koelkast afgedekt uitlekken.
  2. Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt. Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op. Laat 20 min. afkoelen. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom. Meng de melk erdoor. Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees in blokjes en serveer op de yoghurt. Hak de noten grof en bestrooi de hangop ermee.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Indiase hangop (shrikand)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se hang­op (shrikan­d)

1
1

Spoel de theedoek onder de kraan en wring uit. Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan.

2
2
  • 1 liter volle yoghurt

Schenk de yoghurt in de theedoek en laat 1 nacht in de koelkast afgedekt uitlekken.

3
3
  • 50 ml melk
  • ½ tl kardemom
  • 0.05 g saffraan
  • 35 g witte basterdsuiker

Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt. Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.

4
4

Laat 20 min. afkoelen. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom. Meng de melk erdoor.

5
5
  • 2 eetrijpe mango's
  • 2 el ongezouten pistachenoten

Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees in blokjes en serveer op de yoghurt. Hak de noten grof en bestrooi de hangop ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.