bewaar
Mango-kokostaart
Mango-kokostaart
bewaar

Mango-kokostaart

Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten.

20 min. bereiden
30 min. wachten
178waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1

eetrijpe mango

140 g

ongezouten roomboter

125 ml

witte basterdsuiker

150 ml

halfvolle melk

3

middelgrote eieren

175 g

zelfrijzend bakmeel

55 g

gemalen kokos

Dit heb je nodig

  • bakvorm (20 x 20 cm)

Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snij de mango in blokjes.

2

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de melk toe en klop met een garde 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel voorzichtig door het beslag.

3

Doe de helft van het beslag in de bakvorm en bestrooi met 3/4 van de mango en kokos. Schenk de rest van het beslag erover en bestrooi met de rest van de mango en kokos. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.

Mango-kokostaart

Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig